Henk Broeders

Henk Broeders

Henk Broeders, de man achter Bief Select

Hij heeft bij Berkel Enschot, in de gewijde omgeving van het trappistenklooster,vier grote stallen waarin totaal 1.000 vleesveerunderen worden gehuisvest. Vrijwel al zijn runderen houdt hij in diervriendelijke potstallen. Ook in de wei staan runderen. Deze zijn voornamelijk voor de voortplanting met jongvee.

De vleesrunderen worden gehouden ten behoeve van de rundvleesproductie. Dit gebeurt met veel zorg en liefde voor het dier. Betrouwbaarheid, veiligheid en herkenbaarheid staan bij Henk voorop. Henk gelooft dat je alleen vertrouwen krijgt als je laat zien hoe het boerenbedrijf uitgeoefend wordt. Hij verkoopt z'n vlees daarom ook onder een herkenbaar label: Bief Select!

Henk zet zich in om zijn maatschappelijk verantwoorde productiewijze uit te breiden via andere boeren die zich willen conformeren aan zijn productiewijze. De juiste samenstelling van het voer garandeert de juiste smaak, kleur en structuur. Maar ook de diervriendelijkheid die Henk voorstaat moet op die boerderijen gemeengoedworden. Kortom: er is nog veel werk te verzetten.

Henk houdt van zijn runderen en van zijn werk. Dat merk je direct als hij er over vertelt. Vol passie en overgave.